HTML

Ha süket a kutya

2010.08.26. 12:40 :: adYnah

Pullo a kutyánk 3 éves. Fajtája szerint bobtail, agyi kapacitása pedig épp ennek  megfelelő. Micimackó hozzá képest ( csekélyértelmű medvebocsként ) egy Big-Bang Theory féle kockafej. Nem mellesleg imádom a sorozatot, annak ellenére is amit  magyar szinkron néven elkövettek ellene. Szóval, visszatérve ebem gubájára, szegény kiskutyám megsüketült immáron lassan egy bő hónapja.


Nagyon jó állatorvosunk van. Olyan, akire minden állattartó vágyik, olyan akinek még a Kisherceg is kezet csókolt volna. El is vittük hozzá a szőröst, meg is vizsgálta ahogyan kell. Írt fel fülcseppet. Eltelt egy hét. Visszamentünk. A kutya még süketebb lett. Új fülcsepp, új próbálkozás, új vizsgálatok. SEhol semmi. Nincsen toklász a fülben, nincsen gyulladás, nincsen fertőzés.

Értetlenül, fejvakargatva állunk hát hárman nagyok a békésen lihegő kutya fölött, nézzük ahogyan pislog ránk és várja a csodát, majd Józsi - merthogy ez a neve a dokinak - ránk néz és azt mondja: " - Lehet, hogy genetikus! "

Visszhangzik fülemben a szó hazafelé menet, miközben kutyánk boldogan csóvál a hátsó ülésen. ...Nem lehet genetikus... -rágom magam- ...hiszen nem szaporítótól vettük hanem MEOE által bejegyzett, hivatalos tenyésztőtől akinek papírja van róla, hogy szűrve van minden hasonló kórságra az egész alom...

Sok pénzt fizettünk azért, hogy bobtailünk legyen, sok utánajárás kellett, várakozás de végülis hazahoztuk, a mi kutyánk és most süket. Süket és ezért szófogadatlan lett hiszen nem hallja az eddig értett és tesséklássék módon ugyan, de be is tartott parancsokat. Az idegen kutyákkal agresszívabb mert nem hallja meg őket, állandóa az ember nyomában van mert nem tudja, hogy mikor szólsz neki és mikor nem.

Mit lehet vajon tenni ilyenkor? Hiszen eltelt 3 év! Hívjam fela  tenyésztőt? Beszéljek a MEOE bobtail tagozattal?

Nem akarok én rosszat senkinek. Csak azt szeretném ha megint hallana a kutyám.

 

2 komment

Címkék: énblog személyes kutya alom állatorvos süket tenyésztő bobtail

A bejegyzés trackback címe:

https://bariton.blog.hu/api/trackback/id/tr272249313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szoszimano · http://www.keverek-kutya.blog.hu 2010.08.26. 22:15:22

Ha bizonyíthatóan vele született rendellenesség a süketség, mindenképpen beszéljetek a tenyésztővel! Sajnálom szegényt, szép kutyus.

adYnah 2010.08.26. 22:21:08

Most rövid lett a szőre mert majdnem megzakkant szegény a melegben. Ez még hosszan eltart majd mert csak akkor bizonyíthatóan vele született ha nincsen szervi oka. Az pedig sok pénz, mindenre kivizsgáltatni, papírokat szerezni, etc. :)
süti beállítások módosítása